Prisutdeling

Om Heddaprisen

Norsk teater- og orkesterforening er ansvarlig arrangør for Heddaprisen. Prisen har som formål å hedre fremragende prestasjoner i norsk scenekunst.

<p>Heddaprisen arrangeres hvert år på et av NTOs medlemsteatre. Her <strong>Hermann Sabado</strong> og <strong>Ragne Grande</strong> som vant de gjeve hovedrolleprisene under utdelingen på Oslo Nye Teater i 2018.<br />Foto: Bjørn Moe</p>

Heddaprisen arrangeres hvert år på et av NTOs medlemsteatre. Her Hermann Sabado og Ragne Grande som vant de gjeve hovedrolleprisene under utdelingen på Oslo Nye Teater i 2018.
Foto: Bjørn Moe

Siden Heddaprisen ble delt ut for første gang i 1998 har den etablert seg som en av Norges mest prestisjefulle teaterpriser. Juryen som nominer de ulike kategoriene er bredt sammensatt og består av syv fagpersoner som oppnevnes av en egen komité.

Heddaprisen er finansiert ved bevilgninger fra NTO og NTOs medlemsinstitusjoner. Prisen nøt gjennom mange år godt av samarbeidet med Haakon Mehrens fond til minne om Aksel Waldemar Johannessen.

HEDDAKOMITÉ

Heddakomiteen har det overordnede faglige ansvaret for Heddaprisen og Heddadagene. Komiteen oppnevner Heddajuryen, kårer vinner av æresprisen, vurderer priskategorier og tildelingskriterier og utarbeider overordnede retningslinjer for juryens arbeid.

<p><strong>Preben Hodneland</strong>, vinner av prisen for beste mannlige skuespiller 2020<br />Foto: Stephan Mehl</p>

Preben Hodneland, vinner av prisen for beste mannlige skuespiller 2020
Foto: Stephan Mehl

<p>Fra Heddaprisen 2019, vinnere av prisen for årets forestilling <strong>«The Mute»</strong>.</p>

Fra Heddaprisen 2019, vinnere av prisen for årets forestilling «The Mute».

LES MER PÅ:

www.heddaprisen.no