Klima

Lansering av Green Producers Tool

Endelig kan vi presentere måle- og rapporteringsverktøyet Green Producers Tool for våre medlemmer! Mandag 25. september presenteres det nye klimaverktøyet på Den Norske Opera & Ballett i Oslo.

<p><strong>Romeo og Julie</strong>, Den Norske Opera & Ballett<br />Foto: Erik Berg</p>

Romeo og Julie, Den Norske Opera & Ballett
Foto: Erik Berg

Mandag 25. september 2023 inviterer Green Producers Club (GPC), Den Norske Opera & Ballett, Spekter og NTO til lansering av klimaverktøyet Green Producers Tool (GPT), i en versjon som er skreddersydd for musikk- og scenekunstbransjen. Med dette vil alle NTOs medlemmer kunne få tilgang til verktøyet til redusert pris som følge av at NTO i juni gikk inn som Club Partner i Green Producers Club.

PRAKTISK INFORMASJON:

Tid: Mandag 25. september kl. 17.30-18.45. Dørene åpner kl. 17.00.
Sted: Den Norske Opera & Ballett, Scene 2 (arrangementet streames)
Påmelding her.


Du vil blant annet høre fra Green Producers Club som har utviklet verktøyet og fra Den Norske Opera & Ballett, som vil gi en kort innsikt i hvordan de i over to år har kartlagt alle tenkelige aspekter ved en sceneoppsetning. På programmet står også innlegg fra bærekraftsansvarlig Hilde Thoresen i NRK som har benyttet GPT i snart ett år, samt fra leder for bærekraft, miljø og mat ved Øyafestivalen, Mia Frogner, NTOs direktør Morten Gjelten, og andre spennende gjester.

Det vil også være lett servering og rom for mingling både før og etter programmet.

Utviklet for kultursektoren

Green Producers Tool er et klimaverktøy som er utviklet av og for kultursektoren og er en del av Grønt Veikart-initiativet som Virke, Norske Kulturarrangører, Norske Kulturhus og NTO lanserte i 2021. Verktøyet gjør det enkelt å planlegge, måle CO2 utslipp og redusere og rapportere på utslipp tilknyttet produksjoner og oppsetninger. Bak alle beregningene i verktøyet står CICERO.

I dag brukes verktøyet av produsenter innen film & tv, festival og events. Nå lanseres altså scenekunst-versjonen, mens idretten får tilgang mot slutten av året. I løpet av 2025 vil også billedkunstsektoren og museene innlemmes.

Prosjektpartnere i Green Producers Tool er CICERO, Virke, Øyafestivalen, Den Norske Opera & Ballett, Strix og Innocode. Prosjektet er støttet av Norges Forskningsråd.

Vi håper å se så mange som mulig av dere 25. september, og gleder oss til å diskutere bransjens muligheter for å redusere sin miljøpåvirkning!